dinsdag 1 juli 2014

oude pop en kleertjes

Afgelopen zaterdag vierden we met een BBQ mijn verjaardag.
(jaja, ik ben  nu 62)
Voor de kleindochtertjes had ik wat speelgoed meegenomen.
Speciaal voor Isis, helemaal gek op pop aan- en uitkleden, mijn eigen pop van vroeger met een deel van de kleertjes (meest gemaakt door mijn moeder) in de tas :-).

Groot succes!
Ze is er uren mee bezig geweest, wat vooral ook mijn moeder (89) heel leuk vond!


Ook konden de "oude" kleertjes  voor de nieuwere poppen gebruikt, en dan zelfs de knopen dichtmaken :-).Nog een paar foto's van mijn pop uit de jaren 50 en de kleertjes:

Hier zie je goed hoeveel zorg er aan werd besteed, met kraaltjes en borduur.

En nog een foto van wat door mij gemaakte poppenkleertjes voor in de speelkast van de kids.

Groetjes, Nelleke6 opmerkingen:

 1. Nelleke nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag en heel veel gezonde en creatieve jaren toegewenst!
  Wat leuk dat je jouw pop van vroeger hebt bewaard met al die prachtig gemaakte kleertjes! En ook léuk dat je kleindochter daar nu zo zoet mee heeft gespeeld, het gaf mij een echt kippevelmomentje, dank je wel daarvoor.
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd, ja ja wij zijn uit de 50 jaren lichting, die pop en die kleertjes dat is weer zo leuk voor een kleindochter , heb ook nog veel spulletjes van die tijd , maar met twee kleinzoons zijn we toch meer op de autootjes enz geconcentreerd ,M aar gelukkig zijn ze dol op mijn gebreide muizen en vos en draak ....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog van harte gefeliciteerd! Wat een zegen om het zo te kunnen vieren met je moeder, terwijl jullie samen genieten van de kleindochter(s)!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog van harte proficiat! En wat leuk dat je kleindochter zo van poppen spelen houdt. Ik speelde vroeger nauwelijks met poppen, maar tegenwoordig des te meer ;-)
  Als hobby maak ik onder andere poppenkleertjes, met name voor de Baby Born, dus ik kleed de pop nu regelmatig aan en uit, hihi.
  Neem maar eens een kijkje op mijn blog.(http://jannies-hobbyhoek.blogspot.nl)
  Een hele fijne dag!.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Nelleke, ook van mij nog een wat late, maar welgemeende verjaardagsknuffel!! Ik zit met veel plezier naar je foto's te kijken, wat heerlijk die kleine meid met jouw pop! De mijne zijn helaas in de strijd gesneuveld, tenminste ik heb ze nooit meer teruggezien :(
  Hee, doen we gauw een bakkie om bij te kletsen als je weer in Zld bent? Lieve groet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ohhh zo leuk dat deze pop van generatie op generatie meegaat, ik kan me heel goed voorstellen dat je moeder dat superleuk vond! Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen