dinsdag 15 september 2015

Anatolia 1 # denk nou eerst eens goed na Nelleke!!!

Tja, hoe begin ik dit verhaal nou goed  .......
Ok, met

er was eens ......
een vrouwtje dat verliefd werd op een ontwerp
van Kaffe Fasset
(verder aangeduid met  "De Deken" )
Ze deed heeeel veel moeite om daar alles voor te regelen
uitgebreide berekeningen, zoektochten en er maar over bloggen:
zie hier onder (+ eerdere en latere bolgposts)
Dat begon een kleine 2 jaar geleden
en ging nog even door in 2014
Tot de vakantie begon en het lastig mee te nemen zou zijn.
En de wol was voor 's zomers ook niet prettig (te warm) om mee te breien.

Maar wat eigenlijk nog erger was:
Hoewel De Deken PRRRACHTIG was en is
is het breien er van niet geweldig fantastisch :-/.
Intarsia ...
we hebben het er wel vaker over gehad ....
Is best te doen hoor
wordt ook wel errug mooi, maar
je moet er wel van houden

En dat is bij mij eigenlijk niet zo heeeeel erg het geval ;-).

Dus liggen daar al ruim 1,5 jaar
prachtige bollen Felted Tweed van Rowan te liggen
Mooi hè!!!

Dus bedacht ik dat ik er een vest mee ging breien
het patroon van De Deken blijft wel wachten
tot ik daar weer zin in krijg ;-)).

In het Rowan boek 54 stond een mooie trui
ontwerp van Marie Wallin
Dat kon wat worden
(eigenlijk wilde ik nu liever een vest van haar, De Orkney breien,
maar dat boek heb ik niet ^_^)
Dus het patroon van de Anatolia hier en daar wat aanpassen
een stuk langer, andere kleuren (want uit voorraad)
weer veel rekenen, dat hoort dus bij kledingstukken breien :-).
Veel dunnere naalden (3.25 mm) dan ik instinctief gekozen zou hebben,
maar wel een proeflapje gemaakt en dit kwam er uit.
Was zelfs de geadviseerde naalddikte!
En aan de slag!!!
Hier en daar (meer dan ik dacht) met 3 draden breien
maar ging best goed
Goed kijken naar de wijdte
en de meerderingen en minderingen van het patroon
en welke kleur het mooiste was om als volgende te gebruiken.
Ook het patroon in het boek een beetje inkleuren
want anders zo goed als "onleesbaar" : Zooo klein!!!
Dit is ongeveer ware grootte!!!

Maar het ging allemaal goed!!
De maat:

Tot ik bedacht, dat ik niet erg had gekeken
naar hoe deze kleuren MIJ zouden staan ....

Bij mijn gezicht gehouden .....
Oh jee ........
Niet echt mooi :-/
(Dat ik niet helemaal somber op de foto sta
komt door het belachelijke van die selfies.)

Dus nu ga ik zitten peinzen, hoe ik met zo min mogelijk uithalen
het kleurenschema kan veranderen.

Wordt vervolgd

Licht gefrustreerde groetjes, 
Nelleke
25 opmerkingen:

 1. Allereerst, hoezo niet echt mooi??? Ik vind hem goed bij je kleuren, je haarkleur komt er zelfs mooi in terug! Als ik jou was, ging ik door op deze manier.
  Hoewel wij heel vaak dezelfde 'smaak' hebben, ben ik zo maar niet zo gecharmeerd van De Deken (sorry), maar daarentegen wél van de Anatolia én de Orkney. Ik heb het al eerder gezegd: ik vind het zó knap hoe jij de patronen aan kunt passen! In het verleden heb ik dat een aantal keren gedaan, maar iedere keer liep dat uit op een teleurstelling en ik heb me voorgenomen dat niet meer te doen. Vol bewondering kijk ik dan ook steeds weer naar jouw projecten.... en ook nu volg ik alles weer héél graag :-)
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat het mijn huidskleur is waardoor manlief en ik het beiden niet zo mooi vonden kleuren. En wat betreft het passend maken van die patronen; je zag al weer een foto waarop ik het begin "om" heb. Zo doe ik dat dus ;-).

   Verwijderen
  2. Nelleke mag ik je vinden op Ravelry? Ikzelf ben te vinden onder de naam Trekharmonica

   Verwijderen
  3. Ik ben nelmar op ravelry, mijn ravelrynaam is geen geheim hoor. Ik geloof dat je ook een ravelry-link op je blog kan zetten. Ga ik eens naar kijken.

   Verwijderen
 2. O, dus dit is niet het kleurenpalet dat bij je past. Hmmm, kan je het naar boven toe dan niet laten verlopen naar de kleuren die wel in je persoonlijke palet passen?
  Het ziet er wél mooi uit. En ik kan me voorstellen dat je dit leuker vindt om te doen dan de deken die je aan het maken was.
  Ik wacht in spanning het vervolg af!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Akkelien!! Dat is exact wat ik nu probeer uit te vogelen. Heb zo'n hekel aan uithalen! Als het moet dan moet het, maar voorkomen is beter :-)).

   Verwijderen
 3. O, je bent me er eentje hoor! Ik heb alle linkjes even goed bekeken en ik dacht 'Nelleke is voor geen kleintje vervaard!'
  'k Zou de kleuren in het echt bij je gezicht moeten zien om een uitspraak te kunnen doen of het je wel of niet staat. Maar als je idd de warme tinten voor meer naar boven kiest, denk ik dat het toch wel goed moet komen!
  Intarsia is toch met diverse kleine bolletjes aan je werk zodat je de draad niet mee neemt ... Ik geloof dat ik dat daar bij een ingewikkeld patroon een beetje gek van zou worden...
  Maar ik volg je project met spanning en er komt zeker iets leuks van!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ik begin gewoon aan iets wat me leuk lijkt en zie dan wel waar het schip strandt Elizabeth. Ja, intarsia is idd met allemaal losse bolletjes (of klosjes of draden) en daar word ik ook een klein beetje gek van :-).

   Verwijderen
 4. Ik ben juist weg van die deken en ga er ooit ook aan beginnen ,maar kleuren die niet staan ,hoe bedoel je ,je bent net als ik een roodharig type volgens mij en deze kleuren staan daar prachtig bij ,vind het altijd verrassend hoe ieder dit op zijn eigen manier ervaart ,zonde om uit te halen ,maar ook weer niet als het niet naar je zin is ,.wel weer heel leuk patroon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Marloes, De Deken blijft errug mooi (ik denk er nu ook al stiekem over om daar sommige patroontjes los van te gebruiken), maar nu nog even niet. Ben helemaal in de vest/trui-brei mood :-))). Ik denk dat het iets met een overdosis beige/oranje was waar ik niet blij van werd. Ik heb nu 2 toeren uitgehaald en pas vanaf hier de kleuren aan. Gelukkig brei ik niet top-down :-))).

   Verwijderen
  2. Misschien moeten we die deken is gelijk opbreien dat stimuleert!!!!
   Wie weet komt het er van ,het oatroon is vrij te dowloaden alleen lukt het mij nog steeds niet!!!

   Verwijderen
 5. als ik naar mijn eigen roodharige inslag kijk, dan zou ik het beige met name de 'schuld' geven. Maar als je zó kunt puzzelen dat die van je gezicht weg blijft, komt het vast helemaal goed! Wel weer een héle mooie....
  Jammer van De Deken. Ook ik was/ben er verliefd op. Er zitten idd juweeltjes bij die je misschien goed in een trui/vest kunt verwerken? Lijkt me spannend! Wat doe je met de affe blokken?
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met het schaamrood op mijn kaken Sandra: anderhalf blok is slechts af. Waarschijnlijk heb ik meer tijd gebruikt met er over bloggen, denken, wol zoeken enz dan er aan breien ;-). Gelukkige bijkomstigheid: veel wol over, LOL. En hele mooie patronen!!
   Bij het vest ga ik inderdaad het beige verder niet gebruiken en het oranje als kleine accenten. Naar boven toe probeer ik meer roden en blauwen te gebruiken.

   Verwijderen
 6. Ik kijk echt elke keer weer met verbazing naar jouw plannen. Prachtige truien enzo komen voorbij en dan lukt het je ook nog om het passend et maken. Ik word al zenuwachtig van het idee..,,of de kleuren je niet staan vind ik moeilijk te beoordelen op de foto. Maar jou kennende komt. Het wel goed!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zoo leuk om te doen Baukje!! Vooral natuurlijk als het een beetje lukt :-). Ik zie nu op fb bij de groep "allesoverbreienalshobby" zoveel truien en vesten voorbij komen en dan denk ik altijd: dat moet ik toch ook kunnen! Heel inspirerend (en streberig natuurlijk ^_^).

   Verwijderen
 7. Oef wat een proces weer. Ik vind het patroon en de kleurcombinatie op zich heel mooi maar het belangrijkste is dat jij je er goed bij voelt. Veel succes met het vervolg. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Sandra. En dat hele proces is ook wel weer leuk: moet ik tenminste mijn hersens weer gebruiken ;-)). Moet je altijd voor oppassen als je niet meer werkt toch, dat je niet insuft ^_^.

   Verwijderen
 8. Zo te lezen kom je er wel weer uit Nelleke! Ik dacht ook: gewoon steeds donkerder naar boven toe werken. Ziet er heel mooi uit tot zover. Ik kan me voorstellen dat het lekker snel weg breit met die kleurtjes en figuurtjes, krijg zelf ook zin om weer wat te breien .....(inspiratie!) Bedankt dus :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat snel breien valt wel iets tegen met de 3- en 4-draads inbreien. Maar het is wel heel leuk om de patroontjes onder je handen te zien groeien. Ik zou maar snel weer wat oppakken Annasoer!!

   Verwijderen
 9. uh.... ik zie het ook niet zo dat je foute kleuren hebt gekozen maar dat zal je zelf het beste weten ga gewoon op je gebvoel af dat klopt meestal wel aardig succes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zijn ook niet echt foute kleuren, ik vind ze zelf ook mooi. Maar een overdosis oranje/beige/mosgroen kan ik beter niet te dicht bij mijn gezicht dragen ;-). Ik heb al weer vertrouwen in de uitkomst :-).

   Verwijderen
 10. Haha, hoe de deken een trui werd! Maar het is prachtig garen, in prachtige kleuren. En jij gaat het vast weer helemaal goedmaken met die kleuren die je niet zouden staan. Ik vind het op de foto allemaal nogal meevallen, maar in het echt kan het toch anders zijn. Succes! We wachten op het vervolg......
  Groetjes Monique
  PS ik ben ook op 2 blokken blijven steken. Wordt hopelijk ook nog eens vervolgd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ja Monique, de KAL is nooit echt wat geworden. Al blijft hij wel tot de verbeelding spreken, die prachtige deken. Dus, wie weet ;-)))

   Verwijderen
 11. Zo zie je maar hoe een deken een trui kan worden als een dame die Nelleke heet ineens een andere uitdaging zoekt en meteen een supermoeilijk patroon weer uitzoekt met alle gevolgen vandien. Ik zou niks uithalen, vind het stuk wat je gemaakt hebt supermooi, is ook niet goed voor je wol trouwens en ik zou het afmaken. Bovendien staan de kleuren je wel, dat zit gewoon in je hoofd, gewoon lekker doorbreien, dit komt goed!!!!
  Succes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je aardige woorden Rita. Al jullie positieve reacties geven me alle moed en plezier om door te gaan!
   Wordt vervolgd :-))

   Verwijderen