woensdag 27 februari 2013

Eliza shawl 1

Al eerder heb ik geschreven over het regenbooggaren van Kauni.
Heel mooi vind ik die langzame kleurovergangen. Bij het afbeeldingen googelen kwamen hele mooi voorbeelden langs. 
Zoals deze vervilte tas
Picture

Die je hier  regenboog-tas op het blog van Jellina kunt vinden.
Ook prachtige truien en vesten gebreid met 2 bollen van hetzelfde garen in fair-isle techniek (je hebt wel meer dan 2 bollen nodig natuurlijk, ik bedoel dat zowel voor patroon als achtergrond dezelfde regenboog kleuren  worden gebruikt). 

Zo anders lijken de kleuren als ze samenkomen met een tegenkleur.
Het allermooiste vind ik de 

Voor deze verleiding ben ik bezweken. Vorige week begonnen met dit grote project:


Zoals je kunt zien wordt in de rondte gebreid met een doorknipbies (dit zijn de afwisselend gekleurde steken aan de voorkant). Zo kun je een "plat" werkstuk in fair-isle techniek het mooiste breien.
Voorlopig nog wel even mee bezig, dus zo nu en dan een up-date :-).

Groetjes, Nelleke

6 opmerkingen:

 1. Wow dat ziet er allemaal heel erg mooi uit zeg.
  En de sjawl is inderdaad prachtig, succes met je project en ben benieuwd naar je eindresultaat
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat je ons eigenlijk laat zien is min of meer dezelfde techniek als de Christel Seyfarth-sjaals, maar dan gebreid met wol die vanzelf al in kleur verloopt... geweldig idee!! Hierbij hoef je dus niet zelf al die kleuren aan elkaar te knopen en dat lijkt me erg prettig!! Het patroon is werkelijk ook schitterend, het lijkt me een genot om dit te breien :) Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt helemaal gelijk. Je koopt je toverbollen helemaal kant en klaar ;-). De wol is wel dikker dan die van Christel Seyfarth, dus het wordt een warme shawl.

   Verwijderen
 3. Hoi Nelleke, moet je die regenboogbollen zelf nog tot bollen draaien? Want ik zie ze in een webshop als "worsted". En zo ja, draai je dan de achtergrondkleur andersom dan de voorgrondkleur? (Klinkt het een beetje begrijpelijk?!). Ik wil zelf nl. al heel lang een Christel Seyfarth shawl maken, maar dat zelf maken van toverbollen houdt me een beetje tegen. Ik ben bang dat ik geen mooie kleurencombinaties kan maken, of dat ik te kleine, of juist te lange stukjes van dezelfde kleur pak. Succes met je shawl! Groetjes, Christel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Christel. Het regenbooggaren van Kauni is al op een bol gewonden, met kleurverloop. Zoals op mijn onderste foto te zien is beginnen niet alle bollen met dezelfde kleur, maar ze hebben wel allemaal hetzelfde kleurverloop. Je kiest zelf met welke kleurencombinatie je begint.
   De Christel Seyfarth shawls koop je eigenlijk altijd als pakket mèt de wol erbij. Zij geeft bij het patroon uitleg over hoe je de kleurenbollen maakt. Ook op het blog van Wieke van Keulen kun je hierover veel vinden.
   Succes!

   Verwijderen
 4. Dankje Nelleke! Ik heb inmiddels twee verschillende kleuren toverbollen besteld, één met kleurverloop van groen naar geel en één met kleurverloop van licht naar donkerrood. Daarmee ga ik een shawl met bloemetjes breien. Ik heb een leuk patroon gevonden op Astridsdutchobsessions voor een mooi prijsje. Dan kan ik dat eerst eens uitproberen voordat ik aan de toverbollen van Christel Seyfarth beginnen. Ik ben wel erg benieuwd naar jouw voortgang van de Eliza shawl!

  BeantwoordenVerwijderen